lördag 3 december 2016

Om säckar kunde tala....

.....skulle kaffesäckarna, som kommit från Nicaragua och Peru till vår kalla Nord för att frakta havre åt hjortar och rådjur, nog ha ett och annat att berätta!



Umgänget med djuren har sina sidor - häromkvällen var det igen dags att rycka ut för att bärga en hjort (kalv?, svårt att avgöra utan något att jämföra med) från Ring III på ett av de vanliga ställena. Det var tät trafik och trångt, och djuret var i största laget för en ensam gubbe, men till slut fick jag upp den i släpvagnen, så att säga en halva i sänder.










Jag fick lov att parkera djuret bredvid vägen därhemma i väntan på slutlig transport till Kadaverberget, och nattens lilla snöfall åstadkom en ganska fin "grottmålning".



På byggnadsfronten inte mycket nytt, de allra sistaste jobben blev klara igår, dvs fönsterglaset mellan tvättrummet och grovköket, samt tapetseringen av Snyrtingen (det är vad WC heter på isländska, ett fint ord som fått fotfäste i familjen).

Nu bär det av till Malta på en vecka, få se vad slags maltesiska ord vi kan lägga till vokabulären efter resan.

Förr brukade hustrun tycka att jag måste luras att resa på semester från pensionen - nu blir det (välförtjänt?) semester från både pension, byggen och älgjakt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar