onsdag 20 juli 2016

Om släpvagnar och ved

Quinnan ifrågasätter stundom mannens behov av utrustning. Kan man till exempel verkligen behöva tre släpvagnar, och alla på en gång? Och vad f-n ska karln göra med snöspaden mitt i sommarvärmen?

Projektet gick ut på att flytta innehållet i fyra av lastpallar byggda vedhäckar (modell nedan) till en mera permanent förvaringsplats, som skulle byggas av samma material. Eländet måste alltså förvaras någonstans mellan verserna.



I den första häcken hade en orm beslutat ömsa skinn. Tanken på att skinnets ursprungliga innehavare kunde finnas kvar längre ned i vedhögarna begränsade entusiasmen något, men inte länge. Eftersom det var bara buksidans skinn gick det inte att avgöra om det var en huggorm eller en snok - bägge förekommer ganska ymnigt på platsen.



Till slut var allt radat i prydliga travar för att flyttas till nästa ställe. Fyra kubikmeter löst mått (heittokuutio) blev ca tre när materialet radades ordentligt. De kortaste bitarna gick lättast att hantera med snöspaden, det som inte rymdes i det nya förvaringsutrymmet hamnade i en av Kastellis eminenta sopsäckar.



Säcken blev tyvärr så full att den måste flyttas med traktor, men det får ordna sig i morgon. Största delen av gårdsplanen börjar nu vara fri från bråte, så det blir snart dags att börja grubbla på gräsmattor och planteringar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar