söndag 28 augusti 2016

Trädgårdsarbete

Enligt hustrun är jag den enda människan i världen som lyckas göra tillochmed trädgårdsarbete till ett slags extreme-idrott. Detta beror på tillgången till ordentliga grejor  - ska man ta i är det bäst att göra det ordentligt med samma förargelse. Varför plottra med spade om man har tillgång till grävskopa?




En lastbil hämtade 15 kubikmeter mylla för den blivande gräsmattan. Det blev en försvarlig hög, motsvarande minst 150 skottkärrslass.  Fram med Avanten, alltså!





På ett par timmar var mullen utbredd, sen var det ett nöje att köra runt med mönkijän bogserande först en lastpall, sedan ett betongarmeringsnät för att släta ut mullen inför kalkning och sådd. Hela jobbet tog tre timmar (med skottkärra och kratta hade det blitt tre dagar!)







Lördagen gick i planterandets tecken, det blåste för hårt för sådd - man vill ju helst ha fröna på den blivande gräsmattan och inte ute i skogen.

Medan jag höll till utomhus på fredag murade två  man från Uunisepät kakelugnen i vardagsrummet. De lovade komma på söndag för att fortsätta med skorstenen.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar