onsdag 14 september 2016

Dagsverke

Dottersonen hade "dagsverksdag" - man får ledigt från skolan och förväntas göra något arbete som man får betalt för, och pengarna går till välgörande (?) ändamål. Hans lorviga klasskamrater använde dagen till Pokemonjakt på Sveaborg (och pappa betalar). Jag har länge uppskjutit jobbet med att bära bort och stuva undan allt överblivet virke (det är ganska mycket!) men nu blev det fart på städningen av gårdsplanen.






Dagen innan hade Vesivek installerat takrännor och stuprör. På deras inrådan avstod jag från tanken att låta rören gå igenom terrassen, så jag fick lov att såga runda hål och installera trattarna i nivå med trallen - egentligen nog bättre för det blir lättare att putsa bort löv och barr som inte kan undvikas på hösten.



Det ser ganska bra ut så länge man inte synar verket alltför noggrant.

I och med dagens arbete med extra trappsteg vid terrassdörren, verkstadsdörren och huvudingången är praktiskt taget allt utearbete gjort. Nu återstår bara att ansluta borrbrunnen till röret som leder in i huset, inklusive att i samma veva installera en värmekabel så att det hela inte fryser om det mot förmodan skulle bli en riktig vinter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar