lördag 17 september 2016

Släktofiering

På finska finns det utmärkta ordet "sukukoida", men jag kan inte på rak arm hitta en motsvarighet på svenska. Vi släktofierade på ett 85-årskalas i Villmanstrand igår, tur-retur exakt 500 km. Normalt har vi brukat köra via Kouvola, med retur Taavetti-Fredrikshamn, men nu valde vi det sydliga alternativet via Vaalimaa, på grund av de omfattande vägarbetena mellan Luumäki och Villmanstrand. Det visade sig vara den avgjort angenämaste vägen, ny motorväg till Fredrikshamn och sedan bra väg, ingen trafik och inte så mycket fartbegränsningar att komma ihåg.
 Hela vägen från Forsby via Kouvola är (också utan vägarbeten) full med fartbegränsningar så man hela tiden måste ändra tempot, och komma ihåg om det är 60, 70, 80 eller 100 som gäller.

Vi undrade om folk vid östgränsen sover med stormgeväret under sängen, men det enda vi såg var ett hus med en fältkanon i trädgården, sakligt riktad mot öster!



Bilden är faktiskt tagen på en tidigare resa, mellan Fredrikshamn och Taavetti. Den vackra gamla stenbron finns på den gamla vägen som tydligen delvis finns kvar.

Allt var bättre förr. Eller åtminstone vackrare.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar