lördag 22 oktober 2016

Kaos på bygget

Slutspurten närmar sig. Som väntat dök rörmokarna upp tre dagar senare än utlovat, på torsdag eftermiddag. Elektrikerna hade kommit redan på morgonen, också de tre dar försenade.
 "Pessimisti ei pety".
Utan ett antal ilskna telefonsamtal skulle de inte ha kommit överhuvudtaget. Kastellis koncept "viittä vaille valmis" skjuter över ett odefinierat ansvar på beställaren, och då det är Kastellis systerbolag Terawatti som sköter VVS och elektriska installationer är det bäddat för problem - det är olika avdelningar och olika arbetsledare, som inte kommunicerar sinsemellan, samtidigt som de är överbokade och försöker undvika att svara i sina telefoner, eftersom de mycket väl vet att det är rasande kunder i andra ändan av linjen.
Nå, nu är det mesta av eljobbet klart, och vatten och jordvärme borde fås påkopplade på måndag (OM jordvärmepumpen infinner sig i tid, "någon" hade glömt att beställa den).
 Det var rätt virrigt på fredag, två rörmokare och två elektriker sprang om varandra och bredde ut sina grejor på alla lediga ytor, samtidigt som mannen från Puustelli kom med de två felande köksskåpsdörrarna och undertecknad löste små kriser på olika håll - det inträffade ganska många små överraskningar eftersom värmepumpen behöver mera plats än planerat, några kontakter fattades eller var på fel ställe, den fina bideduschens styranordning kräver att en låda amputeras lite, elektrikerna behövde en stump betongjärn (fanns i form av grönmålad blomkäpp i rabatten med riddarsporrar) för att penetrera takisoleringen eftersom värmepumpens förbisedda jordledning skulle dras till elskåpet i andra ändan av huset....
Efter lördagens resultatlösa älgjakt tog jag en sväng till bygget för att jobba med taket i tvättrummet. Sågade lite takpanel och testade hur det går att såga till hålen för spottarna (av spotlights, inte god svenska!). Efter ett par skott började spikpistolen väsa ut tryckluft. Detta var exemplar numro två från varuhuset Hongkong - den första fick jag utbytt efter ett haveri för två veckor sedan., trots att kvittot saknades.
Utmärkt service igen - nu köpte jag en mot löfte att få returnera den om jag får den andra att fungera.
Återstår att se, eventuellt är det bara ett par skruvar som behöver justeras, jag hade förstås tappat bort bruksanvisningen, men fick en ny med den nya nitpistolen. RTFM = Read The F...... Manual!
Med hänsyn till att apparaten kostar 39 ege är det prima service!

Älgjakt igen på söndag, sedan lite byggande och sömn inför den nya veckans utmaningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar