lördag 18 juni 2016

Trafikstockning på bygget

Enligt Murphys lag hände allt på en gång på fredagen. Ekovillan som borde ha kommit på onsdag anlände mitt i brunnsborrandet, och IV-mannen ville komma åt ventilationsrören och isoleringsmaterialet som var lagrade bakom borrbilen.


Utrustningen bestod av borraggregatet inklusive transportbil med vattentank samt en behållare för borrdammet, med tillhörande egen transportbil. Jag räknade ut att det kom cirka ett ämbar material per meter borrhål, så det blev sammanlagt över en kubikmeter.


Nedan borrandet i full gång medan regnet öser ner. Borrföretagaren var en pratsam kille från Savolax.
Borrandet tog ca tre timmar och nu har vi ett 117 meter djupt hål. Hela jordvärmesystemet inklusive maskineriet och borrningen är "gratis" eftersom Kastelli bjöd på det - konkurrensläget var betydligt hårdare i juni 2015 när jag gjorde affären - så det var ett nöje att stå i regnet och se på.


Lyckligtvis hade Kaukokiito lastat om Ekovillan på en mindre lastbil som rymdes mellan borrbilen och potatislandet för att sedan ta sin Mats ur skolan bakvägen.


Regnet höll en liten paus medan vi lassade av ullen, och vi fick presenningen på innan det började ösa ner igen. Sommaren visade sig från sin sämsta sida, tur att allt är under tak och presenningar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar