måndag 9 maj 2016

Losbauen, säger tysken

Övernattade i husbilen för att vara på plats kl. 07.00 måndag morgon när material och byggare började strömma in. (Nå två lastbilslass och två gubbar). Morgondopp med ackompanjemang av två sångsvanar i Lillsundet, bara 5 grader i luften så vattnet kändes nästan varmt (vilket det inte är).

Det blev sammanlagt 17 paket med virke, nu fattas ännu takstolarna och Gyprocskivor, för att inte tala om det mer skrymmande isoleringsmaterialet. Hur som helst var det otroligt kompakta paket, vilket märktes när byggarna drog igång och började sprida ut materialet.






 Någon dator har funderat ut alla bitarna, sågat till dem och stämplat namn och nummer på så det är bara att pussla ihop alltsamman. På den gamla goda tiden började byggarna med att snickra till bockar, pallar och arbetsbord, men nu är det bara raka rör, medan vi tömde lastbilen hade byggarna redan hunnit lägga ut radonmattan och plankorna på sockeln, och innan dagen var slut var husets revben hopsnickrade och väntar nu på lyftkranen som ska uppenbara sig samtidigt med takstolarna på tisdag.


Många små stumpar, alla med namn och nummer



Benranglet börjar ta form. Lägg märke till sopcontainern bakom t.h.

Det är meningen att hela huset ska vara färdigt (utvändigt) efter fyra veckor. Sedan börjar det gå långsammare, betongplattan som gjuts i början av juni ska torka minst 8 veckor (med värmare och blåsare som tar bort fukten, annars räcker det till julen!).

Det kan bli frustrerande tider för den som vill börja planera gardiner.......
Men det positiva är att det blir gott om tid att måla, bygga terrasser och fixa till gårdsplanen - allt sådana saker som annars slinker över till "nästa år i nävermån".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar