torsdag 12 maj 2016

Snabba ryck

På onsdag inledde jag golfsäsongen med 9 hål på Gumböle. När jag kom till byggnadsplatsen vid halv elvatiden hade lyftkranen både vari' å fari' och redan från garaget syntes resultatet!


Det är inte småpotatis gubbarna gör undan på en förmiddag medan husbonn spelar golf!


Vid närmare påseende är det visserligen ännu bara gavlarnas takstolar som är helt på plats, de övriga väntar ännu på den översta delen som inte syns i detta perspektiv. De ligger dock redan där uppe i full beredskap. Det är otroligt vad två man kan ställa till med på en förmiddag. Undra på att huset väntas vara utvändigt färdigt på fyra veckor!


Det ser högre och smalare ut i det här skedet, då foderbräderna inte går ända ut till takkanten.
Golfsäsongen fortsatte på torsdag - bakom min rygg lyckades en lastbil med Ekovilla slinka förbi längs golfbanans slingrande serviceväg, undvikande den alltför låga bron under motorvägen, som lett till mycket krångel med en del av leveranserna.


Lastbilen hade med sig ett slags gaffeltruck, den hängde som en livbåt i aktern och ledde till problem när bilen ville vända vid garaget. Slutet gott, allting gott!



Den trehjuliga trucken lossar Ekovilla för fulla muggar

Själva bygget gick inte dramatiskt framåt på torsdag, men vad stort sker, sker tyst: Takstolarna är nu färdiga och sydsidan av taket har redan sitt aluskate. (igen ett ord som jag inte kan på svenska, fast det säkert har ett fint namn). På fredag blir det säkert klart också på norra sidan, lagom till veckoslutets kommande ösregn?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar