torsdag 26 maj 2016

Oops - så slank en vecka igen!

Tiden lider och vi med den, eller hur det nu heter? Det har varit full fart från morgon till kväll så dokumenteringen av bygget har blivit lidande, men nu ska det bli ordning på torpet! Eftersom det blivit dags att tänka på tak och fönstersmygar/foderbräder gällde det att måla de redan grundmålade bräderna. En fabrik grundades för ändamålet, eftersom det inte lönar sig att plottra småskaligt när det är hundratals meter som ska målas. Nytt ord på finska(för mej): Smyygilauta.

Fabriken i all sin glans!

....och lagret till höger börjar fyllas


Eftersom jag inte kan smyga omkring och glo på byggarnas verksamhet hela tiden (det finns begränsat med städning och vedsågning) drog jag igång ett parallellt projekt. Det finns en stig som leder snett längs sluttningen mot Kvarnträsket, och den har krävt ben som på kossor och får i Alperna (dedär som har längre ben på dalsidan...) så jag tänkte att om man gör lite varje dag blir den klar mot slutet av sommaren. Nå, det räckte bara tre dar så var stigen förvandlad till väg (nästan). Meningen är att man "på ålderns höst" ska kunna gå längs stigen för att ondgöra sej över tågets framfart (OM den planerade järnvägen kommer under min livstid?). I vår tvåspråkiga familj har stigen därför två namn: Ålderstigen och Paheksuntapolku.

Ålderstigen

Mellan verserna blir det tid över också för annat - första mulna dagen på två veckor idag, en millimeter regn mera förargade än blötte.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar