torsdag 26 maj 2016

Taklagsöl?

Prick klockan sju på morgonen anlände en lyftkran som på ett par timmar fick upp alla teglen på taket. Byggarna lade dem i prydliga knippen och började lägga tegel på högsta växeln, redan till lunchpausen klockan elva var halva taket klart! Jag lovade bjuda byggarna på lunch på golfklubben på fredag. De är lindrigt imponerade av La Luna, det lokala lunchsjappet (av ölsjapp).




Jag fick stränga ukaser att hålla mej undan för då och då slängde de ner ett sprucket eller söndrigt tegel. Jag fick alltså tid att koncentrera mej på att färdigställa min målarställning, som blev både stadig och tillräckligt hög för allt utom området ovanom vindsfönstren på gavlarna. Men det fixar sig med en stege eller en extra plattform ovanpå den nuvarande. Om inte, måste jag väl hyra en Brontosaurus. 

Motoriserad målarställning

Målarställningen kan också annat.....

Vid lunchtiden uppenbarade sig en ny paketbil, som visade sig innehålla två rörläggare. Snabbt som tanken var avloppsrören installerade.  Först byggde de ihop hela rörnätet ovanpå gruslagret, enligt noggranna mått för att få allt på rätt plats (avloppen ska gå inne i mellanväggarna för att WC-stolar och lavoarer ska få hänga fritt på väggen). Sedan sprayade de gruset med röd färg, tog delvis isär rören och grävde rännor i gruset för att få till stånd det nödvändiga lutningen (2 cm/meter). Sedan på med gruset och vänta på VVS-ansvarige byggmästarens granskning. I morgon (fredag) ska sedan styrox, betongjärn och nät in i väntan på gjutningen av golvplattan nästa vecka. Styroxen kom klockan fem en vecka försenad men i tid. De försökte senaste fredag med en alltför hög bil som inte rymdes under motorvägsbron, och på golfbanans serviceväg var en grävskopa i vägen. Slutet gott, allting gott!

Hur man bygger avlopp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar